• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Hareide: ”Vi ska vara offensiva”

Publicerad

Det är ett offensivt inställt Malmö som har åkt till Lviv för en avgörande match mot Sjachtar Donetsk. ”Vi har visat att att vi är bäst när vi anfaller”, säger Jo Inge Berget till SVT Sport.

Efter 1–0-segern mot Sjachtar hemma i Malmö för två veckor sedan ligger MFF på tredje plats i sin Champions League-grupp. Tisdagens match på Sjachtars tillfälliga hemmaplan i Lviv kan säkra att Malmö tar sig vidare till spel i Europa League.

SVT Sport träffade laget när det anlände till Ukraina på måndagen.

– I andra halvlek satte vi in ett samordnat presspel som gjorde att de inte kom någonstans. Det är det vi vill se nu igen, att vi kan flytta fram positionerna samlat. När vi är som bäst så gör vi det rätt så bra, och då får vi också bra lägen, säger tränaren Åge Hareide.

Samma strategi

Han menar att det är en fördel att returmatchen kommer så nära inpå den förra.

– När det är såpass tätt som bara 14 dagar emelllan så känner vi laget bättre. Även om de spelar på så kallad hemmaplan, som inte är hemmaplan, och vi kommer på bortaplan så har vi samma strategi och samma tankegång. Jag tror att vi ska vara offensiva i skallen och våga mycket, det måste man göra för att vinna.

Berget är inne på samma sak.

– Vi fick ett bra självförtroende på hemmaplan. Vi skapade mycket chanser, och vi hade kunnat göra mer än 1–0. Vi får nog ta  vara på chanserna här, för vi kommer nog inte att få så många nu, säger norrmannen.

Konate vill spela

En fråga inför matchen är om Yoshimar Yotún eller Pa Konate kommer att spela vänsterback.

Hareide säger att Konate har gjort det bra och att man kanske måste prioritera säkerhet framför att öppna upp för mycket på vänstersidan.

– Jag har fått lite speltid nu och jag tycker att jag har gjort det bra de senaste matcherna. Jag hoppas få fortsatt förtroende, säger Konate.

Se intervjuerna i spelaren ovan!

Läget i grupp A

Visa

Paris Saint-Germain 3 matcher 7 poäng
Real Madrid  3 7
Malmö FF 3 3
Sjachtar Dontesk 3 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer