Manchester City körde över Tottenham – vann med 4-1. Foto: TT Nyhetsbyrån

Manchester City var för starka – igen

Uppdaterad
Publicerad

Pep Guardiola och Manchester City dominerar på en egen nivå i toppen av Premier League. Nästa lag som kördes över var Tottenham som enkelt besegrades med 4-1.

Tottenham stod emot bra på Etihad Stadium – i 14 minuter.

Sedan höll sig Ilkay Gundogan framme och nickade in 1-0 till City efter ett fint inlägg från Leroy Sané. Det var också resultatet i halvtid.

I den andra lade hemmalaget sitt spel på en än högre nivå och då orkade Tottenham inte hänga på. Kevin De Bruyne gjorde 2-0 efter 70 minuters spel och innan matchen var över hade Raheem Sterling hunnit peta in två bollar fram till 4-0.

”Bra prestation av hela laget”

Christian Eriksen kunde fina till siffrorna för Spurs på tilläggstid, men 4-1 slutade matchen och Manchester City fortsätter att se ostoppbara ut. Nu leder man Premier League med 14 poäng, med en match mer spelad än Manchester United närmast bakom.

– Vi vet att kvalitén i laget är väldigt hög. Det här sitter mentalt, att vi verkligen vill vinna varje match vi spelar. Detta var en bra prestation av hela laget, sade Kevin De Bruyne till ligans hemsida efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.