Foto: Foto: Carl-Johan Söder/SVT, Johan Paulin/SVT och Janne Danielsson/SVT.

Idrottstjärnorna återvänder till Mästarnas mästare

Uppdaterad
Publicerad

Mästarnas mästares tionde upplaga blir en jubileumssäsong, där de bästa och mest populära från tidigare säsonger ställer upp för att kora ”mästarnas mästares mästare”. Peter Forsberg, Ingemar Stenmark och Magdalena Forsberg är några av idrottsstjärnorna som ställer upp säsongen 2018.
– Det är inte en liten lek, säger den föredetta ishockeyspelaren Peter Forsberg till SVT Sport.

Det populära programmet Mästarnas mästare firar nästa säsong tio år. Att det är gamla mästare som kommer tillbaka är inte det enda som är nytt för säsongen. Deltagarna kommer delas in i sex grupper om tre och tävla mot varandra, lagen är också indelade i två grupper som tittarna får följa i olika program.

– Jag har superstarka lagkompisar. Maria Rooth och Pelle Fosshaug tävlar med mig i skridskolaget. Det är viktigt att komma ihåg att det inte är en liten lek utan vi åker dit ner för att vinna, säger Peter Forsberg till SVT Sport.

– Eftersom jag var med så nyligen funderade jag lite på om jag skulle vara med igen, men bestämde mig ganska snabbt att jag inte ville vara en fegis. Det hade varit ganska fegt att tacka nej, säger Foppa.

Foppa mot Stenmark

Två av de mest namnstarka idrottslegendarerna som återvänder kommande säsong är Peter ”Foppa” Forsberg och Ingemar Stenmark. Foppa vann säsongen 2016 och Stenmark vann fem år tidigare.

– Det kommer så klart bli jättekul att möta Ingemar. Jag var ju en av dem som satt i skolan när de avbröt lektionerna för att titta på när han åkte. Han är en legend, men nu är han ju med så då vill jag så klart slå honom.

Magdalena Forsberg tävlar i skidlaget

Skidskytten Magdalena Forsberg som vann Mästarnas mästare 2013 bildar lag med de två alpina stjärnorna Ingemar Stenmark och Pernilla Wiberg.

– Det är jätteduktiga deltagare som ställer upp. Många är otroligt vältränade och håller fortfarande på med idrott. Är det bara fysiska tävlingar kan vi få det svårt men om det är blandade tävlingar är vi och räkna med.

– Vi är alla tävlingsmänniskor som deltar, det är en del i att man vill vara med igen. Även att få träffa alla idrottare. Vi är ett avslappnat gäng och att samtidigt få tävla är alltid kul, säger Magdalena Forsberg till SVT Sport.

”Vill slå Jesper Blomqvist”

Peter Forsberg vill slå alla motståndare i Mästarnas mästare, men speciellt den föredetta fotbollsspelaren Jesper Blomqvist.

– Jag vill absolut inte förlora mot Jesper Blomqvist för jag känner honom.

– Jag hoppas att det blir en kombination av tävlingar, med klurighet och fysik. Jag gillar tävlingar där man får tänka också, det ser jag fram emot. Något som jag inte ser fram emot är 90 grader eller att rulla tunga bollar upp på en kulle, säger Foppa.

Deltagarna 2018:

Visa

Kennet Andersson, Boll-laget (fotboll) – deltog 2016
Jesper Blomqvist, Boll-laget (fotboll) – deltog 2013
Magnus Wislander, Boll-laget (handboll) – deltog 2012
Malin Ewerlöf, Friidrottslaget (löpning) – deltog 2013
Erika Johansson, Friidrottslaget (längdhopp) – deltog 2009
Mattias Sunneborn, Friidrottslaget (längdhopp) – deltog 2014
Sara Dikanda Eriksson, Kraftlaget (brottning) – deltog 2015
Tomas Johansson, Kraftlaget (brottning) – deltog 2010
Armand Krajnc, Kraftlaget (boxning) – deltog 2010
Emma Igelström, Simlaget (simning) – deltog 2009
Louise Karlsson, Simlaget (simning) – deltog 2010
Anna Lindberg, Simlaget (simhopp) – deltog 2013
Magdalena Forsberg, Skidlaget (skidskytte) – deltog 2013
Ingemar Stenmark, Skidlaget (alpint) – deltog 2011
Pernilla Wiberg, Skidlaget (alpint) – deltog 2012
Peter Forsberg, Skridskolaget (ishockey) – deltog 2016
Pelle Fosshaug, Skridskolaget (bandy) – deltog 2009
Maria Rooth, Skridskolaget (ishockey) – deltog 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer