Alexander Gustafsson knockad i första ronden Foto: Bildbyrån

Alexander Gustafsson knockad i första ronden

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen på två år.

Då blev Alexander ”The Mauler” Gustafsson knockad efter bara 67 sekunder under kvällens UFC-gala i London.

”Jag är okej men besviken”, skriver svensken på Twitter.

Ukrainaren Nikita Krylov, som är rankad elva i världen bland utmanarna i lätt tungvikt, öppnade offensivt och svingade vilt. Redan efter elva sekunder hamnade Gustafsson på marken efter att ha blivit träffad av en rejäl höger.

Den skakade svensken försökte återhämta sig, men fick inget andrum av motståndaren som fortsatte att trycka ner gaspedalen och mata slag.

Domaren gick emellan och bröt matchen redan 1.07 in i den första ronden.

– Han är det största namnet jag har besegrat i min karriär. Jag kan knappt prata, det är så mycket känslor, sade Krylov i sin segerintervju efteråt.

Fjärde raka förlusten

Segern var Krylovs 28:e totalt i karriären och den 22:a som har kommit i första ronden.

För Alexander Gustafsson var det här hans fjärde raka förlust och den senaste segern kom för över fem år sedan, 2017 i Globen mot Glover Teixeira. Många svenska MMA-fans undrar nu om det här var det sista vi såg av Gustafsson.

”The Maulers” matchfacit lyder nu 18-8. Av de åtta senaste matcherna har han förlorat sex.

”Jag är okej. Besviken. Grattis till Nikita och tack alla för allt stöd”, skriver 35-åringen på Twitter följt av en hjärt-emoji.

Cormier: ”Gustafsson är slut”

Den förre UFC-mästaren Daniel Cormier – som besegrade Gustafsson via delat domslut i en stenhård titelmatch 2015 – skriver på Twitter:

”Gustafsson är slut. Han måste lägga av. Det var rejäla slag han tog, men han brukade kunna ta dem. Hans haka är borta. Lägg av, min vän. Alla har vi ett bäst före-datum. Han är en av de bästa någonsin som aldrig vann en titel”.

Även UFC-fajtern Marlon Vera skriver:

”Förhoppningsvis lägger Gus av efter det här. Det finns ingen anledning att fortsätta ta stryk”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.