MMA-stjärnan Conor McGregor är i blåsväder. Foto: TT

MMA-stjärna gick bärsärk mot buss

Uppdaterad
Publicerad

Världens största MMA-stjärna, Conor McGregor, är i blåsväder igen.

Irländaren ledde ett anfall mot en buss med fajters och nu undersöks händelsen av polis.

– Vi är skakade av det mest vedervärdiga som hänt vår organisation, säger UFC-presidenten Dana White.

McGregor gick till attack med bland annat en pirra som kastades med full kraft mot vindrutan som sprack. Inuti bussen satt många av de fajters som ska tävla på helgens stora gala UFC 223 i New York. Amerikanen Michael Chiesa skadades av glassplitter och fördes till sjukhus.

Dramatiska bilder har kablats ut när McGregor springer runt i garaget vid bussen och gör utfall samtidigt som folk försöker stoppa honom. Stjärnan är alldeles vild och snappar åt sig allt han kan komma över för att gå till attack mot bussen.

UFC-bossen Dana White är chockad.

– Vi är skakade av det mest vedervärdiga som hänt vår organisation, säger han till MMAjunkie.com och spekulerar i att droger kan ligga bakom vansinnesattacken.

”Vet inte om Conor McGregor gick på droger”

– Jag vet inte om Conor McGregor gick på droger eller vad det handlade om, säger White.

McGregor, som mötte boxaren Floyd Mayweather i en uppmärksammad match i augusti förra året, eftersöks i New York och uppmanas att lämna över sig till polisen som följer ärendet även om ingen efterlysning eller order om gripande har utfärdats. Han får inte lämna New York utan att saken har utretts ordentligt. Den privatjet som irländaren McGregor anlänt med får exempelvis inte lyfta utan myndigheternas tillstånd.

Anledningen till attacken ska ha varit att McGregor hyste agg mot rivalen Khabib Nurmagomedov som uppges ha omringat McGregors träningskamrat och vän Artem Lobov, som skulle ha tävlat på galan men nu har plockats bort.

I helgen går UFC 223 av stapeln i Brooklyn, New York, en gala som fått en helt ny uppmärksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.