MMA-fajtern Jack Hermansson efter vinsten mot brassen Thales Leites. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter skadan – UFC-svensken tvingas till sex månaders vila

Uppdaterad
Publicerad

MMA-fajtern Jack Hermansson, 29, skadade sig i sin senaste match och beskrev smärtan som den värsta han varit med om.
Efter läkarundersökningar står det nu klart att han tvingas vila i sex månader.
– Ett revben hade lossnat helt från broskdelen och det kändes som att det flöt runt i ena änden, säger han till SVT Sport.

Det var för en knapp månad sedan som Jack Hermansson skadade ett revben i UFC-matchen mot brasilianske veteranen Thales Leites.

Svensken var illa ute vid vissa tillfällen i matchen och grimaserade tydligt av smärta – ändå vann han på knock i den tredje ronden och hyllades i MMA-världen efteråt.

– Det var den värsta smärtan jag varit med om, sade Hermansson då till SVT Sport och beskrev det som att något hoppade ur position hela tiden oavsett om han gick, stod eller satt ner.

Slipper operation

Nu har Uddevallasonen undersökts och fått sin diagnos.

– De gjorde en skiktröntgen och då fick jag veta att revbenet hade lossnat helt där det egentligen ska fästa i brosket, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Det är en fraktur och separationen var sju millimeter, så det finns ett mellanrum, men jag slipper operation utan det handlar bara om att vila så att det självläker.

Tvingas vila i ett halvår

Hermanssons läkare säger att det kommer att dröja två-tre månader innan revbenet har läkt på plats och sex månader innan han kan gå en match igen.

– Mitt mål är att gå match igen i november eller kanske december. Det är viktigt att inte pusha sig för hårt och just nu känns det som att jag för framsteg varje vecka. Jag känner av det väldigt lite i vardagen, säger han.

Hur var veckorna precis efter skadan?

– Ganska smärtfulla. Jag käkade smärtstillande och hade problem med att sova. Men efter kanske två veckor så började det att vända åt andra hållet. Just nu tränar jag så mycket som det bara går runt själva skadan. Lite lätt jogging och sådär, säger Jack Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer