Botkyrkabon David Teymur åkte på sin första UFC-förlust Foto: TT.

Förlust för David Teymur i Brasilien

Publicerad

Den svenske UFC-fajtern David Teymur förlorade mot brasilianen Charles Oliveira vid en gala i Fortaleza i norra Brasilien natten mot söndag. Förlusten blev också 29-åringens första i organisationen.

Svensken fick en tuff start i matchen. I en olycklig situation råkade han peta sin motståndare i ögonen. Domaren agerade resolut och gav poängavdrag. Därifrån var det uppförsbacke för David Teymur som trots detta lyckades skaka Charles Oliveira i första akten.

I den andra ronden var svensken tvungen att ändra strategi då han blev pressad i slutet av den första. Men 29-åringen från stockholmsklubben Allstars Gym, tillhåll för stornamn som Alexander Gustafsson och Ilir Latifi, fick se sig besegrad i den andra ronden.

Brasilianen lyckades störa Teymur och väl på marken var det ridå för svensken som fick erkänna sig besegrad via submission, strypning.

Tråkigt ur svenskt perspektiv men positivt för Brasiliens Oliveira som tog hem sin fjortonde seger via submission, flest i Ultimate Fighting Championships historia.

Lättviktaren Teymur, som debuterade i UFC i februari 2017, hade inför mötet med Charles Oliveira vunnit alla sina fem UFC-möten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer