Foto: Viaplay

Heta känslor när Jack Hermansson vann: ”Jag som brukar vara så snäll”

Uppdaterad
Publicerad

Jack Hermansson tog en klar poängseger vid UFC-galan i London.

Men i slutet av matchen blev det heta känslor och en märkbart uppjagad Chris Curtis visade dubbla långfinger åt svensken.

– Han hånade mig och något slank ur mig i stundens hetta, säger Hermansson efteråt.

Efter att Alexander Gustafsson blivit knockad stod det blågula hoppet i London till landsmannen Jack Hermansson, rankad åtta i världen i mellanvikt, som mötte den formtoppade Chris Curtis.

Amerikanen kom till matchen med åtta raka segrar varav sex via avslut.

Men i kväll tog segersviten slut.

Jack Hermansson stod för en stark insats och vann ett enhälligt domslut efter tre ronder. Siffrorna skrevs till 29-28, 29-28, 30-27.

Uddevallasonen bjöd på fint fotarbete, stor variation i sina attacker, hög slagvolym och uppträdde disciplinerat när Curtis visade frustration.

Pekade finger med båda händerna

Halvvägs in i den andra ronden såg Hermansson ut att vara på väg att avsluta matchen när han tryckte upp amerikanen mot buren och matade slag och armbågar, men Curtis lyckades ta sig undan. ”The Joker” noterades för 47 träffar i den andra ronden jämfört med 19 för sin motståndare.

Inför den tredje och sista ronden hördes Curtis säga till sin tränare: ”Jag når honom inte”.

Frustrationen blev ännu tydligare i slutskedet av matchen när Curtis skrek åt Hermansson, pekade finger med båda händerna och gestikulerade att han tyckte att svensken sprang runt i buren i stället för att slåss. När domslutet ropades ut gjorde han tummen ner och lämnade buren.

– Han hånade mig och jag hade lite för mycket adrenalin så något slank ur mig i stundens hetta. Jag är ledsen för det och ber Chris om ursäkt, jag som brukar vara så snäll, sade Hermansson i segerintervjun efteråt.

Vill gå match i Sverige i år

”The Joker” skulle egentligen ha mött brittiske stjärnan Darren Till som drog sig ur matchen med kort varsel. Svensken utesluter inte att matchen blir av i framtiden, trots att det var andra gången som Till drog sig ur.

– Det vore lite läskigt att boka in den matchen på nytt, men man säger ju tredje gången gillt så kanske det. Framför allt skulle jag vilja gå match på galan i Sverige senare i år, säger Hermansson.

Någon gala på svensk mark under 2022 är ännu inte bekräftad, men det har ryktats om november månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.