UFC-mästaren Jon Jones. Foto: TT

UFC-mästaren misstänks för överfall på strippklubb: ”Tro inte på allt ni läser”

Publicerad

Skandalfajtern Jon Jones, 32, är i blåsväder igen.
UFC-mästaren misstänks ha överfallit en servitris på en strippklubb i april – men själv nekar han till anklagelserna.
”Tro inte på allt ni läser på internet”, skriver han i sociala medier.

Händelsen ska ha inträffat i april i MMA-stjärnans hemstad Albuquerque i New Mexico i USA.

Jones besökte då en strippklubb med sina två bröder, NFL-stjärnorna Chandler och Arthur. Jon Jones anklagas för att ha tagit en servitris mellan benen och tryckt ner henne mot sitt skrev samtidigt som han kysste henne på halsen. Lokala tv-kanalen KRQE var först att rapportera om nyheten.

Kvinnan berättade för polisen i Albuquerque att den 193 centimeter långe Jones – UFC:s mästare i lätt tungvikt (93 kilo) – mot hennes vilja lyfte upp henne från marken och demonstrerade ett stryptag. Kvinnan ska ha bett Jones att sluta upprepade gånger och till slut lämnade han byggnaden.

Förra månaden skickades en häktningsorder ut, men Jones dök aldrig upp i rättssalen. Han ska nu tilldelas ett nytt datum.

Slår tillbaka: ”Elaka lögner”

Jones själv nekar till alla anklagelser och skriver i sociala medier:

”Jag är definitivt inte i trubbel, tro inte på allt ni läser på internet”.

”Jag vet att det finns många som hoppas på min undergång, men det finns ännu fler som är stolta över mig och vill se mig lyckas. Alla hatare kommer att bli sura när jag vinner i december”.

Hans talesman James Hallinan säger till KRQE att Jones själv inte kände till häktningsordern förrän nu när hans team kontaktades av tv-kanalen.

”Det var via media som Mr. Jones fick höra om de falska anklagelserna som nu riktas mot honom. Papprena i fråga skickades till en felaktig hemadress, men Mr. Jones och flera vittnen står nu redo att tillbakavisa dessa elaka lögner”.

Lång rad mörka rubriker

Jon Jones klassas av många som tidernas främste MMA-fajter, men hans rykte har svärtats ned av en lång rad mörka rubriker. Bland annat dubbla dopningsavstängningar, slagsmål vid en presskonferens, behandlingshem för drog- och alkoholmissbruk, samt flera trafikförseelser, däribland en bilolycka där han körde på en gravid kvinna och smet från brottsplatsen.

Jon Jones är superstjärnan som petade sig själv från tronen, men nu har tagit tillbaka sin kungakrona och försvarat mästarbältet två gånger sedan segern i titelmatchen mot Alexander Gustafsson i slutet av december förra året.

Han har vunnit 25 av sina totalt 26 proffsmatcher, men anses i praktiken vara obesegrad. I sin enda förlust, för tio år sedan, totaldominerade han men blev diskad efter otillåtna armbågar.

I klippet nedan kan du se när Jon Jones gick till attack mot en svensk reporter inför titelfajten mot Alexander Gustafsson i vintras.

Jon Jones pekar tummen nedåt efter frågorna om dopning under presskonferensen i natt. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer