Armand Krajnc tror att ”The Mauler” fortsätter. Foto: SVT/Bildbyrån

Krajnc: ”Han har flera fajter kvar – om han vill”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Gustafssons förlust mot Jon Jones i går natt var hans tredje i en titelmatch. Men SVT Sports expert Armand Krajnc tror inte att vi sett det sista av Gustafsson.

– Han är fortfarande ung och har flera fajter kvar om han vill, säger Krajnc.

Alexander Gustafsson förlorade i går natt mot Jon Jones efter att matchen avbrutits i den tredje ronden. ”The Mauler” själv vill tillbaka till oktagonen. Och SVT Sports expert Armand Krajnc håller med.

– Han är fortfarande ung och har flera fajter kvar om han vill.

– Men han måste gå en match den närmsta tiden och inte vänta ett år. Men hans team har bra koll och gör nog ett bra upplägg, säger Krajnc.

Efter matchen öppnade Jones för att möta Gustafsson en tredje gång. Men enligt Krajnc ska Gustafsson inte fokusera enbart på en returmatch mot Jones.

– Man ska inte stirra sig blind på vem som har bältet, utan jobba sig uppåt så att de måste låta honom gå en match.

Gårdagsnattens förlust mot Jones var Gustafssons tredje titelbältesförlust.

– Förluster är vanligare i MMA än i andra sporter, så det är egentligen inget konstigt. Men nu måste han slå ett par motståndare och få dem (UFC) att tänka: ”Alex har knockat alla på vägen upp.”

Och UFC:s president Dana White är inne på samma sak.

Är det möjligt att han får en fjärde titelmatch i framtiden?

– Det beror på vad han gör från nu och framåt. Han har ett antal fajter att vinna innan han börjar snacka om en titelfajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.