UFC-fajtern Conor McGregor på plats i brottsdomstolen i Brooklyn den 6 april. Domstolen förklarade vad irländaren står anklagad för. Foto: TT.

McGregor frisläppt mot borgen

Uppdaterad
Publicerad

Conor McGregor, skandalernas man, inställde sig till polisen i New York efter den bisarra attacken mot en fajterbuss. Irländaren frisläpptes mot borgen på 420 000 kronor.

– Det som hände var kriminellt, vidrigt och det äcklar mig. Vi som organisation måste se till att det här inte händer igen, säger UFC:s ordförande Dana White till AFP.

Följetongen kring den hårt kritiserade Conor McGregor fortsatte när han var på plats i brottsdomstolen i Brooklyn.

Efter det tio minuter långa förhöret stod det klart att UFC-fajtern är misstänkt för skadegörelse och ringa misshandel. Misstanken om ringa misshandel berör tre olika personer som ska ha skadats. Det rör sig bland annat om skärskador.

Frisläppt mot borgen

Irländaren blev frisläppt mot borgen, men måste inställa sig till domstolen i New York den 14 juni för fortsatta förhör. Borgensumman på 420 000 kronor ska enligt uppgift ha betalats av en av McGregors lagkamrater.

UFC har, som en konskevens av bussattacken, fått ställa in fyra fajter på den stundande galan i New York. Den numrerade galan UFC 223 äger rum söndag morgon svensk tid. Galan kommer nu att bestå av totalt nio matcher där huvudmatchen är mellan New York-sonen Al Iaquinta och favoriten Khabib Nurmagomedov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.