UFC232: Cirkusen kring The Maulers världsmästarmatch

Uppdaterad
Publicerad

Matchen med stort M närmar sig. En av de största, om inte den största matchen, i svensk kampsportshistoria. Alexander ”The Mauler” Gustafsson har chans på revansch mot ärkerivalen Jon Jones. Och dessa MMA-kämpars rivalitet sträcker sig tillbaka till 2013.

Alexander Gustafsson och Jon Jones möttes första gången den 21 september 2013. Världsmästarbältet stod på spel på den numrerade MMA-galan UFC165 i Toronto, Kanada.

Aldrig någonsin hade en svensk lyckats få en sådan prestigefull match i en av världens snabbast växande sporter.

Svenske ”The Mauler” förlorade matchen på poäng efter en av tidernas häftigaste bataljer där båda herrar gav sitt allt i en match som blev historisk. Slaget i Toronto blev vald till århundradets bästa MMA-match.

Sedan följde snacket om en returmatch.

Men det har gått över fem år sedan den svenske vikingen gjorde upp med amerikanen Jones. Och vägen till den stundande andra uppgörelsen har kantats av dopningsavstängningar och skandaler – och rivaliteten är större än någonsin.

Se händelserna som har lett fram till supermatchen på UFC232 i spelaren ovan.

SVT Sport är på plats och direktrapporterar från galan – följ den här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.