Sébastien Loeb vinnare i Spaniens rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

Två deltävlingar kvar – tre förare hade chansen.

Då fick ledande Thierry Neuville punktering och tvingades avbryta tidigt i sitt race när Sébastien Loeb tog hem Spaniens VM-rally.

Avslutningen i årets rally-VM har alla förutsättningar att bli en riktig rysare.

Belgaren Thierry Neuville ledde alltjämt men hade tappat försprånget mot femfaldige världsmästaren Sébastien Ogier. Rally de Catalunya i Barcelona, Spanien bjöd på både grus och asfalt.

– Vi har haft problem på asfalt men har jobbat hårt för att bli bättre. Hoppas det visar sig nu, sade Neuville på wrc.com.

Trodde på sjätte titeln för Ogier

– Jag tror Ogier har en jättechans att vinna i helgen och årets VM-serie. Han vet hur man blir världsmästare och det hjälper till i avgörandet, säger SVT:s motorexpert Jonas Kruse.

Trean Ott Tänak, Estland, är visserligen 23 poäng efter, men toyotaföraren ledde senast i Storbritannien när bilen gick sönder. Och hade tidigare tre raka segrar.

Punktering för Neuville

En sämre scenario gick knappast att få för ledande Neuville. Belgaren fick punktering tidigt sista sträckan i sitt lopp och tvingades avbryta, och ger nu jätteläge för Sébastien Ogier att ta ikapp.

I stället vann Frankrikes Sébastian Loeb och tar nu viktiga poäng i kampen om världsmästartiteln som fortfarande är oerhört tajt.

– The man is back, mästaren är tillbaka, säger SVT:s kommentator Maria Wahlberg i sändningen.

Se tävlingen live i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.