Emma Kimiläinens eventuella sponsor krävde topless posering. Foto: Bildbyrån

Avbröt F1-satsningen – sponsorn krävde topless-posering

Uppdaterad
Publicerad

Finländaren Emma Kimiläinen har haft en framgångsrik karriär i bland annat den svenska STCC-serien.

Men när hon som 21-åring satsade mot formel 1 avbröts satsningen oväntat.

Nu tio år senare berättar hon om anledningen – att hennes stall ville att hon skulle posera topless för en sponsor.

Då förklarades det abrupta avhoppet med anledningen att ekonomin inte gick runt för finländaren som sedan försvann från motorsporten i fyra år.

Men nu, i podcasten Shikaani Formula 1 Podcast, har 31-åriga Emma Kimiläinen berättat den egentliga anledningen.

Händelsen inträffade när finländaren förhandlade med ett stall i Indy Lights, en serie som körs i anslutning till stora amerikanska Indy car Series.

Finländaren jagade sponsorer för årets säsong men fick då veta det ekonomiska redan var ordnat och att hon inte behövde oroa sig över finansieringen.

Var på väg att skriva på

Men problemet var bara att hon inte fick veta att sponsorn som skulle finansiera säsongen var en herrtidning och kravet var att hon skulle posera utan bikini-topp i magasinet.

– Jag var redan på väg dit (skriva på kontrakt med stallet) då jag ringde dem (laget) och ville veta vad det egentligen handlade om. Då fick jag svaret: ”Vi har varit oense med vår partner. Till en började var vi överens om bikini, men nu ska det vara helt topless”. Jag undrade vad saken gällde tills det klarnade att partnern var en ”högklassig herrtidning”, säger Kimiläinen i podcasten enligt GP.

I podcasten berättar Kimiläinen hur hon lämnade stallet efter händelsen och gjorde motorsportcomeback i STCC fyra år senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer