Berzelius hoppas på sin tredje seger på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Förra året slutade hon tvåa i GGN. I sin fjärde start i tävlingen jagar Hanna Berzelius segern och hon vet vad som krävs för att vinna.

– Exakt, jag har ju två vinster sedan tidigare och jag hoppas på en tredje, säger Hanna Berzelius till SVT Sport.

Hanna Berzelius två segrar hittills, har kommit efter hårda timmar i regn och svårkörda förhållanden. Väderprognosen för den 38:e upplagan idag utlovar uppehåll och fina förhållanden.

– Jag tror att det kommer att bli lite annorlunda. Det är det enda jag har åkt i här, regn! Så det är det jag känner mig trygg i. Så på ett sätt hade det varit skönt att veta vad som väntar, nu blir det något nytt och det är alltid lite spännande, säger Hanna Berzelius till SVT Sport.

Som tvåfaldig vinnare av GGN så vet hon precis hur krävande tävlingen är under sina tre timmar i full fart.

– Man vet vad som väntar och det kommer att bli jäkligt tufft. Sen har jag kört två stycken tre-timmars lopp tidigare i år, så det känns som att kroppen har kommit in i det lite.

”Försöka ta det lite piano”

Motocrossföraren Sandra Karlsson som var tvåa i årets SM (öppna seniorklassen) och med både EM- och VM-meriter på sitt CV,  laddar för sin första start i GGN.

– Det är väldigt mycket att ta in, och det känns spännande att vara här. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig ännu, säger Sandra Karlsson till SVT Sport.

Hon har fått en del råd inför sin GGN-debut och har en utgångsplan efter start.

– Jag ska försöka ta det lite piano för jag har fått höra att det kan vara rätt så halt på kalkstenen här. Men vi får se, jag ska försöka ligga på så bra jag kan och minimera misstagen så blir det säkert bra.

Bland förhandsfavoriterna på damsidan nämns också norska 20-åringen Vilde Marie Holt. Hon har nyligen avslutat VM i Enduro där hon slutade på 7:e plats totalt. 2015 vann hon Lilla GGN och har ytterligare pallplatser på Gotland som junior. Nu är det dags för debut i elitklassen.

– Banan är mycket större och det är flera element som är lite svårare. Man måste vara fokuserad när man kör och göra bra val. Jag ska försöka att köra så fort jag kan från start och sen öka ännu mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.