Mattias Ekström. Foto: Bildbyrån

Beslutat: Ingen Ekström i Höljes

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det spikat. Mattias Ekström missar VM-deltävlingen i rallycross i Höljes nästa helg. Istället tävlar han i DTM i Norisring.

– Det stämmer, det blir inget Höljes för mig, bekräftar Mattias Ekström för SVT Sport.

Redan när anmälningslistan till motorfesten i Höljes släpptes indikerades klart att Ekström inte skulle komma till norra Värmland nästa helg. Då ville inte Ekström helt stänga dörren.

Men nu är det alltså helt klart att hans arbetsgivare Audi prioriterar DTM-tävlingen.

– Det var ett mycket svårt beslut, eftersom det fortfarande är tidigt på säsongen och Mattias har chans till titeln i båda mästerskapen, säger Audi motorsportchef Dieter Gass till DTM:s hemsida.

– Mattias kan vinna sin tredje DTM titel i år och på Norisring har han alltid varit mycket stark. Dessutom är det vår hemmaplan och vi behöver Mattias där, fortsätter Gass.

Ekström är nöjd över att ett slutgiltigt beslut nu tagits:

– Jag är glad över att min chef fattat beslutet. Det är ytterst olyckligt att racet i Höljes och ett av mina favoritrace i DTM kolliderar. Jag vill köra båda, men det är bara logistiskt omöjligt, tyvärr.

Beslutet innebär att Johan Kristoffersson får ett ypperligt läge att rycka i VM-tabellen i rallycross. Rallyföraren PG Andersson ersätter Ekström i Höljes.

SVT Sport sänder från Höljes nästa söndag med start klockan 13.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.