Jamie Chadwick blev historisk vinnare i nya W-series. Foto: TT Nyhetsbyrån

Chadwick historisk vinnare i nya W-series

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga brittiskan Jamie Chadwick skrev historia när hon under lördagen vann den första deltävlingen i den nya racingserien för kvinnor, W-series.

Jamie Chadwick dominerade kvalet och tog sin första pole position i premiären av den nya racingserien för kvinnor, W-series. Brittiskan körde in på tiden 1.58,894 på en blöt bana i tyska Hockenheim och hade en marginal på nästan två sekunder ner till tvåan Fabienne Wohlwend.

Men i finalen tappade 20-åringen tidigt sin pole position och i samma situation kolliderade Megan Gilkes in i den tidigare STCC-föraren Emma Kimiläinen från Finland.

Chadwick lyckades däremot kämpa sig tillbaka och blev därmed den första vinnaren av W-series som sammanlagt består av sex deltävlingar. Landsmaninnan Alice Powell slutade på en andra plats, 1.3 sekunder efter Chadwick, trea blev Marta Garcia.

Serien, som strävar efter att hjälpa kvinnor in i motorsporten, erbjuder 500 000 dollar (nästan 5 miljoner svenska kronor)  till den totala vinnaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.