Sebastien Ogier byter till Toyota och Citroen hoppar nu av rally-VM. Foto: Bildbyrån

Citroen hoppar av rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

Citroen hoppar av nästa års rally-VM. Anledningen är att stjärnföraren Sebastien Ogier troligen kommer att byta till Toyota.

”Citroen hoppar av rally-VM 2020 eftersom vi saknar en förstklassig förare nästa säsong. Vi kan inte tänka oss säsongen 2020 utan Sebastien”, skriver stallet i en kommentar, uppger Autosport.com.

SVT Sports expert Jonas Kruse är bestört över beskedet.

– Visst har det spekulerats en del under hösten men nu när beskedet kommer är det svårt att ta in, säger Kruse och pekar på att det i nuläget bara är tre stall kvar: Ford, Hyundai och Toyota.

Citroen vann rally-VM nio år på raken mellan 2004 och 2012 med Sebastien Loeb.

– Det är ett tufft beslut och flera förare kommera att tappa platser. Citroen säger att det beror på att man tappar Ogier men bilen har inte riktigt presterat och det känns sådär av Citroen, säger Kruse.

Uppgifterna om att Ogier gått till Toyota, som ersättare för den regerande världsmästaren Tänak som lämnat för Hyundai, är ännu inte officiellt bekräftade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer