Foto: IKsport Racing & Rådström Motorsport

Däckexplosion och murbesök för Rådström som tvingas bryta

Uppdaterad
Publicerad

Dennis Rådström och kartläsare Johan Johansson har tvingats bryta för dagen i det kroatiska VM-rallyt efter en punktering och ett besök i en mur på sträcka nio.

– Vi genade i en kurva och slog i en sten och däcket exploderade och i den efterföljande kurvan styrde vi in i en mur och är därför borta. Helt klart slog det inte bara luften ur däcket utan oss också,  det är tufft, säger Dennis Rådström till SVT Sport.

Dennis Rådström och Johan Johanssons punktering inträffade ca 12 kilometer in på morgonens första sträcka, SS9 Mali Lipovec, som är drygt 20 kilometer lång.

– Det kändes riktigt bra, vi provade en nya däckstrategi nu i morse och det är sjukt häftiga sträckor, så det är ett stort leende på läpparna när man kör.  Vi hade bra känsla i bilen fram tills att vi slog i stenen och fick punktering. Helt klart slog det inte bara luften ur däcket utan oss också,  det är tufft, säger Rådström.

Tufft bakslag för Rådström som annars njutit av att vara tillbaka på tävling.

– Vi får försöka vara positiva och starka och fokusera framåt, men man inser att man förlorar viktig erfarenhet idag ute på sträckorna men vi måste fokusera framåt.

Omstart

Bilen ska nu tas tillbaka till service och skadorna ska undersökas men klart är att styrväxeln är trasig.

– Jag tror att det blir omstart i morgon men vi ska ned till service nu och prata med teamet så får vi se vad som händer.

Dennis Rådström och Johan Johansson gör sitt första VM-framträdande sedan segern i Svenska Rallyt förra året och kör i den tvåhjulsdrivna klassen, RC4. Huvudmålet i år är annars SM på hemmaplan i den högsta klassen

Under den inledande etappen av kroatiska VM-rallyt igår tog den värmländska duon tre sträcksegrar men hade absolut ingen problemfri start i VM-comebacken, snurrade på sträcka ett och på sträcka fem tappades två minuter efter att ha varit av vägen.


– Idag var jag inte fläckfri. Jag körde av vägen och fick punka det kostade tid. Det var halt och svårkört men det känns som jag har bra fart, berättade Rådström för SVT Sport under fredagen.

Efter ett längre uppehåll fortsätter Rally-VM med säsongens tredje deltävling, där Kroatien debuterar som WRC-arrangör.
Två svenska förare i startfältet, regerande juniorvärldsmästaren Tom Kristensson gör debut som fabriksförare för M-Sport i WRC2 och i den tvåhjulsdrivna klassen kör Dennis Rådström.

Följ fyra av specialsträckorna direkt i SVT under helgen och på söndag kväll sänds ett sammandrag från hela rallyt.

Lördag:

10:45 SVT1/SVT Play: Kroatiska VM-rallyt specialsträcka 12, Vinski Vrh – Duga Resa 1,

17:00 SVT2/SVT Play: Kroatiska VM-rallyt specialsträcka 16, Vinski Vrh – Duga Resa 2


Söndag:

08:30 SVT2/SVT Play: Kroatiska VM-rallyt specialsträcka 18, Zagorska Sela – Kumrovec 1

13:00: SVT2/SVT Play: : Kroatiska VM-rallyt specialsträcka 20, Power Stage, Zagorska Sela – Kumrovec 2

23:35 SVT2/SVT Play: Kroatiska VM-rallyt, sammandrag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer