Dahlgren har tagit greppet om STCC-titeln

Uppdaterad
Publicerad
Seats Robert Dahlgren är på väg mot STCC-titeln. Skellefteåsonen vann två av av tre race när STCC-racen avgjordes på klassiska Gelleråsen. Därmed har Dahlgren skaffat sig ett rejält grepp om titeln när två deltävlingar återstår.

SVT Sports expert Jonas Kruse är säker på sin sak. Efter heatsegrarna på Gelleråsen så kommer Dahlgren hålla undan i täten.

– Där avgjorde Robert Dahlgren mästerskapet, nu tar de inte honom, han kan börja köra på placeringar. Det här var ett styrkebesked från Dahlgren, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Seat var etta och tvåa i det sista racet, när även stallkamraten Daniel Haglöf var tvåa. Och Dahlgren har ett superläge att vinna sin första STCC-titel. Han erkänner att han har matchboll i jakten på titeln.

– Det var fantastiskt. Vi har sett Volkswagen komma etta och tvåa. Nu var vi etta och tvaå, men det var hårt. Samtidigt är det mycket kvar att köra om, och det gäller att vara ödmjuk inför det. Det är inga duvungar som är med. Mästerskapet lever mer än många tror, säger Robert Dahlgren till SVT Sport.

Främste utmanaren Fredrik Ekblom vann andra racet, och tog även en andra- och en tredjeplats i Karlskoga. Men det blir mycket tufft för Ekblom att kunna utmana Dahlgren om totalsegern. Dahlgren har 40 poängs försprång, 281 poäng mot 241.

– Jag är besviken. Vi körde för långsamt. Men de gjorde ett bra jobb, det är bara att lyfta på hatten, säger Fredrik Ekblom till SVT Sport.

Johan Kristoffersson, Sveriges hetaste racingförare för stunden, hade en svart dag på Gelleråsen. Han fick bryta första racet efter för mycket lera i hjulen, och kom inte iväg i det andra när drivaxeln gick av, och i det tredje racet så fick han nöja sig med en fjärdeplats. Kristoffersson kör inte mer i STCC-serien den här säsongen.

Mästerskapsställning

Visa

1. Robert Dahlgren 281 poäng

2. Fredrik Ekblom 241

3. Johan Kristoffersson 217

4. Fredrik Blomstedt 151

5. Daniel Haglöf 133

Återstående tävlingar

3 september Anderstorp

16 september Mantorp Park

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer