Foto: TT Nyhetsbyrån/skärmdump från Instagram/Twitter

De tillåter ”grid girls” – hyllas av världsmästaren

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland och Monacos Grand Prix går emot Formel 1:s policy och väljer att fortsätta med grid girls, något som Expressen rapporterat om. Nu hyllas beslutet av världsmästaren Lewis Hamilton.
– Tack Jesus! skriver han på Instagram.

Inför årets säsong valde Formel 1 att sluta med så kallade grid girls kring tävlingarna – lättklädda kvinnor som presenterar förarna inför start och deltar vid prisceremonierna.

– Det överensstämmer inte med våra värderingar eller den samhällsnorm som råder i dag, sade Sean Bratches, marknadschef för Formel 1, i vintras.

”Marknadsför bilarna på ett angenämnt sätt”

Två arrangörsländer har dock valt en annan väg. Rysslands och Monacos Grand Prix har meddelat att de trotsar de nya riktlinjerna och tänker fortsätta med grid girls.

– I alla typer av motorsport används kvinnor som marknadsför bilarna harmoniskt och på ett angenämt sätt. Om vi lyckas komma överens så är vår plan att återinföra den här traditionen. Våra kvinnor är trots allt de vackraste, säger Dmitry Kozak, Rysslands vice statsminister, enligt BBC.

Loppet i ryska Sotji avgörs i slutet av september i år.

”De är vackra”

Michel Boeri, ordförande för Automobile Club de Monaco som arrangerar F1 i slutet av maj, håller samma linje.

– Kvinnorna kommer att vara där, på startgridden, men de kommer inte att hålla i några skyltar. De är vackra och kamerorna kommer att riktas mot dem ännu en gång, säger han enligt ESPN.

Hamilton: ”Tack Jesus”

Grid girls i Monaco gillas av världsmästaren Lewis Hamilton. På Instagram har den brittiske föraren kommenterat beslutet – och skriver ”Tack Jesus!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer