Foto: Från Dino Beganovic Facebook

Dino värvad av Ferraris talangfabrik

Uppdaterad
Publicerad

Han fyller 16 år på söndag. En tidig födelsedagspresent till racinglöftet Dino Beganovic har redan kommit. Linköpings-killen får chansen i Ferraris förar-akademi.

– Det här är en helt fantastisk möjlighet, säger Dino Beganovic själv.

Beganovic  har efter en framgångsrik kartingkarriär och några formelbilstester under vintern nu blivit inbjuden till Ferraris talangfabrik.  Ferrari Driver Academy har tidigare lotsat fram sensationen Charles Leclerc mot Formel 1.

– Jag är extremt glad och stolt över att Ferrari Driver Academy har valt att satsa på mig. Jag är oerhört tacksam och kommer ge allt för det här, säger tonåringen på sin egen hemsida.

Beganovic har stora meriter i kart-racing med SM-guld två år i rad. 2018 vann han OK Junior och ifjol vann han i klassen OK. Han har också vunnit det italienska mästerskapet i OK-klassen.

Förutom platsen i Ferraris junior-program har den svenske motortalangen även gjort klart med Prema Power Team för att köra Formel 4 den här säsongen, skriver Beganovic på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.