Felix Rosenqvist kom tvåa i Super Formula-tävlingen på Fuji-banan i Japan. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dubbelarbetaren Rosenqvist tvåa i Japan

Uppdaterad
Publicerad

Racerföraren Felix Rosenqvist tog på söndagen sin första pallplats i Super Formula, det japanska formelbilsmästerskapet.

Den 25-årige svensken, som var fyra i den senaste tävlingen i slutet av maj, klättrade från startruta tio till andra plats bakom hemmaföraren Hiroaki Ishiura i loppet vid foten av Fuji-berget. Den flerfaldige Le Mans-segraren André Lotterer, Tyskland, slutade trea.

– Jag är väldigt glad över det här resultatet. Super Formula är ett av de tuffaste mästerskapen jag har kört, och att få stå på pallen här känns stort, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

I och med framgången avancerade Rosenqvist till femte plats i mästerskapet efter tre av sju deltävlingar. Svensken kör även elbilsmästerskapet Formel E, där han är totaltrea efter åtta av tolv race.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.