Dubbelt Ferrari när Vettel hittade tillbaka till toppen

Publicerad

Det hade gått över ett år sedan förra gången, men i dag fick Sebastian Vettel åter kliva högst upp på F1-pallen. Under Singapores grand prix var det ingen som kunde hota Ferrari, som knep en dubbelseger.

Ferrari har i år varit svaga på stadsbanor, men i dag var det ingen tvekan om vilket stall som hittat snabbheten i Singapore.

Charles Leclerc gick för sin tredje raka seger i F1-cirkusen, men han skulle bli utmanad – av sin stallkamrat Sebastian Vettel.

Leclerc såg ut att kunna kontrollera loppet, men när Vettel efter ett depåstopp övertog ledningen från 21-åringen var kampen om segern avgjord. Ett teambeslut tvingade kvar Leclerc på andraplatsen och trots protester från Leclerc själv låg han kvar på andraplatsen, en placering som aldrig var riktigt hotad.

”Säsongsstarten har varit tuff”

– Det är alltid tufft att förlora på det sättet, men det är bra för teamet. Vi kom hit och siktade på en pallplats och kommer härifrån med en dubbel. Men det är klart att det är tråkigt för mig personligen, sade Leclerc i Viasats sändning.

Vettel tog å sin sida sin första seger för säsongen.

– Säsongsstarten har varit tuff men jag tycker att vi har vaknat till liv de senaste veckorna, säger Vettel i Viasat.

De två senaste årens segrare, Lewis Hamilton, fick nöja sig med en fjärdeplats bakom Max Verstappen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer