Fernando Alonso slutar. Foto: Bildbyrån

Dubble F1-världsmästaren slutar

Uppdaterad
Publicerad

Den här säsongen blir den sista.

Sedan slutar F1-stjärnan Fernando Alonso.

McLaren-föraren meddelar i en video på ett av sina officiella sociala medier-konto att han avslutar karriären, och tackar för alla minnen sporten har gett honom.

– Jag fattade det här beslutet för några månader sedan, och jag var bestämd. Det är några grand prix-tävlingar kvar, då kommer jag att köra med mer engagemang och passion än någonsin, säger han.

Alonso debuterade i F1 för sjutton år sedan, och har sedan dess lyckats bli världsmästare både 2005 och 2006. Spanjoren har totalt trettiotvå grand prix-vinster och nittiosju pallplatser.

Den här säsongen, som alltså blir hans sista, ligger han nia på fyrtiofyra poäng, åtta placeringar före Marcus Ericsson.

Nu återstår nio grand prix-tävlingar, närmast i Belgien nästa helg och säsongen avslutas i Abu Dhabi i slutet av november.

– Vi får se vad som händer i framtiden, nya spännnade utmaningar finns runt hörnet, säger Alonso.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.