Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter bromsskandalen – nu slutar MC-föraren Fenati

Publicerad

Romano Fenati ryckte sin konkurrents handbroms under moto2-loppet i San Marino, sparkades av sitt stall och blev avstängd i två lopp.
Nu slutar 22-åringen.
– Det är inte min värld längre, säger italienaren till La Reppublica.

Den italienske moto2-föraren Romano Fenati hamnade i blickfånget under mooto2-loppet i San Marino i helgen när han ryckte i rivalen Stefano Manzis handbroms mitt under loppet.

Fenati sparkades i går av sitt stall Marinelli Snipers och samtidigt meddelades det att han även stängs av i två lopp. Dessutom stängs Fenati av av det italienska motorcykelförbundet på obestämd framtid.

I dag meddelade 22-årige Fenati att han slutar med moto2.

– Den världen är stängd för mig, jag kommer inte att tävla längre, säger Fenati till den italienska tidningen La Repubblica.

– Det är inte min värld längre. Där finns för mycket orättvisa. Jag gjorde fel, det är sant, men ingen bryr sig om min smärta.

Fenati bad om ursäkt efter att situationen uppmärksammats.

– Jag vill inte rättfärdiga det jag gjorde, jag vet att det inte går. Jag vill bara be alla om ursäkt sade han enligt BBC i går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer