Foto: Bildbyrån

Ekström kan bli rekordbra i Belgien

Uppdaterad
Publicerad

Rallycrosstjärnan Mattias Ekström kan bli historisk i helgen. Vinner han i Belgien tar han sin fjärde raka VM-seger. Det har ingen gjort före honom.

– Vi har jobbat hårt hela tiden och det har gett resultat, säger Ekström.

Den svenska stjärnan siktar på att upprepa fjolårssegern i belgiska Circuit Jules Tacheny, en tävling som sänds direkt i SVT på söndag.

– Vi har inte alltid varit snabbast, men det hårda jobb vi lagt ner i teamet har gett resultat, säger Ekström, som leder sammanlagda VM efter att ha vunnit VM-premiären i Barcelona, i Portugal och på tyska Hockenheim.

– Vi kommer fulladdade till Mettet, säger han.

Snuvar Solberg

Vinner Ekström i Belgien blir han inte bara första förare att ta hem fyra raka VM-tävlingar. Han blir också enda förare i världen med tio VM-segrar. Inför årets fjärde VM-deltävling har han och norska stjärnan Petter Solberg nio var.

Sverige visar över huvud taget klassen i rallycross-VM.

De senaste 21 VM-deltävlingarna har det varit minst en svensk på pallen. Senast en tävling slutade utan någon svensk förare på pallen var så länge sedan som i augusti 2015.

Så ser du rallycross-VM i SVT i helgen

Söndag 14 maj

14.00-15.00 Semfinaler och final, SVT1 och svtsport.se och SVT Play

Kommentator: Johan Ejeborg

Expert: Jonas Kruse

Totala VM (3:12 tävlingar):

1. Mattias Ekström 85 p

2. Johan Kristoffersson 69

3. Petter Solberg 62

4. Sebastien Loeb 48

5. Timmy Hansen 47

6. Timo Scheider 41

7. Reinis Nitiss 33

8. Kevin Hansen 33

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.