Foto: Bildbyrån

Ekström slåss om VM-ledningen i Belgien

Uppdaterad
Publicerad

För bara en vecka sedan vann Mattias Ekström VM-rallycrossen i Hockenheim. Nu får svensken en ny chans att slåss mot Petter Solberg och de andra, när cirkusen drar till Belgien och Mettet. SVT Sport sänder söndagens race direkt.

Ekström och Solberg ligger lika i VM-sammandraget efter förra helgens andra deltävling.

– Hockenheim var ett helt fantastiskt arrangemang. Efter att ha firat lite på kvällen riktade vi in oss på tävling igen och kommer med fulladdade batterier till Mettet, säger Ekström i ett pressmeddelande från stallet EKS.

Stallkamraten Toomas Heikkinen var tvåa i Tyskland och har vunnit de två senaste åren på Mettet. Han kan alltså göra hattrick i helgen.

Johan Kristoffersson har blivit påkörd både i premiären i Portugal och i Hockenheim, och är sugen på att ta säsongens första pallplacering.

– Nu jobbar vi för ett trendbrott och med de resultat Volkswagen presterat i de två senaste deltävlingarna i Mettet åker jag dit med en bra känsla, säger han i ett pressmeddelande från stallet.

Deltävlingen i Belgien fungerar också som den första av fem i Europamästerskapet.

Sändningstider

Söndag 15 maj

14.00–16.00: Tredje VM-deltävlingen, rallycross. SVT1.

Kommentator: Johan Ejeborg.

Expert: Jonas Kruse.

Ställningen i Supercar inför helgen

1. Petter Solberg NOR 48 poäng

2. Mattias Ekström SWE 48

3. Toomas Heikkinen FIN 45

4. Johan Kristoffersson SWE 39

5. Robin Larsson SWE 34

6. Sébastien Loeb FRA 30

7. Andreas Bakkerud NOR 27

8. Liam Doran GBR 23

9. Kevin Eriksson SWE 23

10. Davy Jeanney FRA 21

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.