Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist gjorde i det närmaste identiskt resultat i Ohios race nummer två.

Ericsson bäste svensk i Ohio

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett nästintill identiskt resultat för svenskarna i Indycar under helgens andra lopp i Iowa, som i det första. Marcus Ericsson var även den här gången bäste svensk med målgång som nia.

Chip Ganassiföraren hade stadigt legat på topp fem-placeringar när han stannade i depån på 108:e varvet, men lyckades sedan inte hålla sig kvar i täten.

Seriens andre svensk, stallkamraten Felix Rosenqvist, slutade på en femtondeplats, jämfört med fjortondeplaceringen dagen innan.

Rosenqvist var inte tillfreds med insatsen under helgen.

– Ingen fantastisk helg, men vi har lärt oss mycket och det var viktigt att få genomföra båda loppen med alla tre bilar. Det ger oss ett bra underlag med data att analysera. Det har fattats lite grepp och fart i bilen, framför allt i trafik, och jag hade hoppats på att åka härifrån med ett bättre resultat, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.   

Penskes Josef Newgarden, USA, startade längst fram, och korsade också mållinjen först av alla. Det är första gången en förare som startat i pole position vinner Iowa Speedway.

Stallkamraten Will Power, från Australien, knep andraplatsen och sista podieplatsen kneps av amerikanen Graham Rahal, Rahal Letterman Lanigan Racing.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.