Marcus Ericsson gjorde ett bra F1-lopp i Italien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericsson F1-nia – efter snöplig omkörning

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson blev snöpligt omkörd bara meter från mållinjen men imponerade ändå när han idag slutade nia på Monzabanan i Italien – näst bästa resultatet för svensken i formel 1.

– Jag förlorade en position i sista kurvan och det kan jag aldrig vara nöjd med men jag är nöjd med farten i bilen. Jag hade inte räknat med en så snabb bil, säger Ericsson till Viasat och var under loppet inställd på att attackera och ta en sjundeplats men fick aldrig chansen.

Ericsson startade som tolva i Italiens GP men efter en fin start avancerade svensken snabbt till topp 10 och en poängplats. När Nico Rosberg fick problem med bilen och tvingades bryta med ett par varv kvar avancerade Marcus Ericsson till åttonde plats och tangerade just då personbästat från Australien i våras. Men på sista varvet passerades svensken av Ricciardo och slutade alltså nia.

Formel 1

Lewis Hamilton leder VM-serien överlägset och Mercedesföraren var överlägsen även på Monza idag. Britten tog starten och drygade sedan ut sin ledning mer och mer och vann till slut drygt 25 sekunder före Sebastian Vettel i Ferrari. Felipe Massa slutade på en tredje plats.

Räikkönen körde upp sig

Ferraris Kimi Räikkönen, som stod i första startled tillsammans med Hamilton, kom av någon anledning inte iväg direkt i starten och blev stående. Från en 18:e plats avancerade sen den snabbe finländaren ända fram till en slutlig femteplats.

Efter målgång stod det klart att Mercedes undersöks av domarna för däcktrycksbrott men det är ännu oklart om Hamilton får någon typ av bestraffning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet