Joel Eriksson firar segern i Italien. Foto: BMW Motorsport & DTM

Erikssons första DTM-seger: ”Jag har aldrig mått så bra”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått nästan ett dygn sedan Joel Eriksson tog karriärens första DTM-seger men glädjeruset består.

– Jag har aldrig mått så bra som jag mår nu, men lite i chock tillstånd också får jag erkänna, säger Joel Eriksson till SVT Sport.

Eriksson berättar att han tittat på hela segerracet två gånger redan och målgången har han sett minst tio gånger.

– Jag satt på flygplanet och kollade igenom alla bilder och tror knappt det är sant, man tror nästan att det är photoshoppade bilder när man står på DTM-bilen på taket. Känslan går inte att beskriva när man uppnår sin dröm det är obeskrivligt, säger Joel Eriksson till SVT Sport

20-årige Joel Eriksson gör sin första säsong i DTM och segern i det andra loppet i nattpremiären på Misano var svenskens allra första i den tyska racingserien för standardvagnar. Triumfen gör honom också till den näst yngste vinnaren genom tiderna i mästerskapets mer än 30-åriga historia.

– Det är min största seger hittills i min karriär. Den största drömmen har alltid varit att stå högst upp på pallen i DTM eller formel 1 och när man väl klarar det … ja det är helt sjukt.

Joel Eriksson fick fabrikskontrakt med BMW till den här säsongen efter att ha kommit tvåa i formel 3-EM förra året.

Vågat däckval

DTM-loppet igår var svårkört på grund av vädret som var ombytligt. Eriksson tog det vågade beslutet att starta loppet på slicks, torrdäck, på den regnvåta bana – en strategi som lyckades. BMW-föraren var 1,8 sekunder före Mercedes Edoardo Mortara och den regerande mästaren René Rast blev trea i sin Audi.

– Mitt mål är alltid att vinna men att klara det trots att allting är nytt och i svåra förhållanden, det ger verkligen en kick. Det visar verkligen att allt går och att jag är snabb nog att kunna vinna, säger DTM-rookien Eriksson.

Eriksson avancerar i och med söndagens vinst till 12:e plats i DTM-tabellen. Nästa tävling körs den 7-9 september på Nürburgring.

Se bilder och hör en längre intervju med Joel Eriksson i Motormåndag XL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.