Experten: ”En känslomässig berg- och dalbana”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson blev åtta i formel 1-premiären i Australien.

Ett imponerande resultat, enligt SVT Sports nye expert Robert Dahlgren.

”Han gjorde det fantastiskt bra”, säger han.

För första gången sedan 1989 har en svensk tagit poäng i formel 1.

Marcus Ericsson blev åtta i säsongspremiären i Melbourne, och körde därmed in fyra blågula poäng.

Formel 1

– Det var en berg- och dalbana känslomässigt ur svensk synvinkel. Jag trodde först inte att han hade farten,  men det Marcus gjorde var att spara på däcken, det var en stallorder. Sen på slutet fick han chansen att visa vad han kan, och då körde han fantastiskt bra, säger SVT Sports nye F1-expert Robert Dahlgren.

– Det var ett styrkebesked av Marcus. Han låg nia, på poängplats, men gick ändå för att bli åtta. Och det lyckades han med, det är otroligt starkt.

Sauberstallet har skakats av stor turbulens inför premiären, i den så kallade ”seatgate.” Ericssons stallkamrat Felipe Masr slutade på femte plats i Melbourne och Dahlgren tror att det kan komma att påverka både stallet och svensken.

– Hela den här grejen är långt ifrån över. Jag är lite orolig för Marcus position i stallet, men om han får fortsätta köra kommer han att ta fler poäng. Det är jag säker på. Jag hoppas verkligen att han får sitta bakom ratten även i nästa tävling, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet