Foto: Bildbyrån

Felix Rosenqvist fick bryta efter obehaglig krasch

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist drogs in i en jättekrasch redan på det första varvet på Indycar-tävlingen på Pocono Raceway. Förarna Takuma Sato och Alexander Rossi körde in i varandra och svensken som låg bakom dem hann inte väja undan och flög upp i staketet.

– Felix blev skickad till traumacentret för vidare kontroll, han har inga livshotande skador, säger tävlingsläkaren i Viasats sändning.

Enligt läkaren skulle svensken ha kunnat gå till ambulansen som tog honom till ett närliggande sjukhus för vidare kontroll. Senare under kvällen fick han lämna sjukhuset.

Sato försökte köra upp jämsides med Rossi men hakade i amerikanen och drog igång en kedjereaktion som totalt drabbade fem förare. Sato och Rossi drog ut till vänster men studsade tillbaka in i banan, där kom Rosenqvist i full fart och slungades upp i staketet. Efter en stund kunde svensken ta sig ur den kvaddade bilen för egen maskin.

Rossi: ”Det är skamfullt”

Alexander Rossi låg inför loppet tvåa i totalställningen. Japanens felbedömning grusade dock hans chanser under söndagskvällen och kritiken mot Takuma Sato lät inte vänta på sig.

– Jag förstår inte hur han tänker. Hur han tror att det är acceptabelt att köra som han gör där. Det är skamligt, säger han i Viasats sändning.

Påminner om olyckan som satte Wickens i rullstol

Olyckan påminner om den på samma bana för ett år sedan. Precis som Rosenqvist slungades Wickens upp i staketet. Då skadades Robert Wickens så illa att han i dag sitter i rullstol.

Totalt fem förare tvingades bryta på det första av 200 tänkta varv. Tävlingen avbröts senare med 72 varv kvar då ett regnoväder dragit in över området. Will Power korades som vinnare. Marcus Ericsson hade bilproblem och slutade på en tolfteplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.