Felix Rosenqvist i aktion i Ohio. Foto: Tom E Puskar/AP/TT

Felix Rosenqvist tvåa i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist har tagit sin första pallplacering i Indycar. Svensken kom tvåa i Honda Indy 200 i Lexington, Ohio. ”Ett otroligt race”, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Rosenqvist var en hårsmån från segern, där han i slutet av racet gjorde upp med stallkamraten Scott Dixon, som dock drog det längsta strået.

”Jag är väldigt glad över min första pallplats, och jag gav verkligen allt för segern”, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Liten marginal

Segermarginalen var ynka 9,3 hundradelar, den tredje minsta marginalen i Indycarhistoria.

”Scott hade väldigt dåliga däck på slutet och jag trodde att han skulle släppa förbi mig lite enklare, men det blev ett litet missförstånd där på det sista varvet. Som tur var kunde vi fortsätta utan problem och ta hem en dubbel för teamet”.

Bland annat var de två stallkamraterna nära att nudda varandra. Dixon kallar loppet för galet och medger att en del av hans blockeringar av stallkamraten kanske inte var helt enligt regelboken.

– Jag lider lite med Felix. Jag försökte mig helt klart på några knep mot honom, säger han enligt AFP, och förklarar att om han skulle släppt svensken så skulle han även ha tvingats att släppa förbi hela högen.

Nia i totaltabellen

Enligt pressmeddelandet går 27-åringen från Värnamo därmed upp i ledning i rookietabellen, och ligger nia i totaltabellen med 296 poäng.

Marcus Ericsson tvingades bryta efter två varv, sedan han var inblandad i en incident som ledde till bland annat en punktering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.