• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

David Coulthard i Istanbul 2005 Foto: TT Nyhetsbyrån

Formel 1 tillbaka i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Nu har säsongens Formel 1-kalender spikats. Klart är att GP:et i Kina inte blir av medan F1 åter kommer att köras i Turkiet.

Kalendern, som spikats med tanke på hur coronaviruset påverkat förutsättningarna,  kommer att innehålla 17 tävlingar. Före pandemin var det tänkt att slås rekord när hela 22 tävlingar var inplanerade.

Nu blir det alltså en comeback för det turkiska GP:et, den 15 november. 2011 var senast en Formel 1-tävling arrangerades i landet.

Några andra nyheter förutom de tretton race som tidigare kommunicerats är två tävlingar på Bahrain's Sakhir-banan sent i november och en tävling i Abu Dhabi  den 13 december. De tänkta tävlingarna i Nordamerika, Japan, Singapore, Adzjerbadjan och Australien är inställda sedan tidigare.

Några tävlingar kommer att släppa in en begränsad publik. Bland annat har arrangören till Rysslands GP i Sotji börjat sälja biljetter. De sex tävlingar som hittills körts har alla varit publikfria.

KLIPP: Verstappen tvåa bakom Hamilton (19/7)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.