Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindgren: ”Tiden har också gett mig erfarenhet att vara med i toppen”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det dags för Fredrik Lindgren att tävla på världsscenen igen. Det stundas premiär i årets VM-serie och svensken hoppas på stordåd.

– De två senaste åren har jag bevisat för mig själv att jag hör hemma i toppen, säger han till SVT Sport.

På lördag är det dags för fjolårets VM-trea i speedway, Fredrik Lindgren, att göra premiär i årets VM-serie – med stort hopp om nya stordåd.

Speedwaystjärnan är helt skadefi och tar vet med sig att tidigare prestationer har spelat stor roll för den idrottare han har formats till.

– De två senaste åren har jag bevisat för mig själv att jag hör hemma i toppen. Tiden har också gett mig erfarenhet att vara med i toppen och fajtas om VM-titeln och medaljer.

Har slipat

Lindgren har visat kanonform för sitt Smederna i början av säsongen. Dessutom har han på senare tid slipat en del moment i sin körning.

– Jag tycker jag har varit stabil i min körning. Jag tycker även att mina starter har utvecklats och det är en nyckel om man ska lyckas i den här sporten.

Lindgren kom tillbaka till sporten efter att ha brutit nacken hösten 2017. Ändå lyckades han kamma hem bland annat ett VM-brons.

– Det är en annan påfrestning att tävla på den nivån och det har jag också lärt mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.