MC-förare ryckte i rivals handbroms under loppet – får sparken

Publicerad

Den italienske föraren Romano Fenati försökte bromsa konkurrenten Stefano Manzis motorcykel mitt under loppet. Italienare blev svartflaggad och diskad. Nu har han fått sparken.
– Den oansvariga handlingen riskerade livet på en annan förare, säger hans stall.

Fenati, som körde i 225 km i timmen när händelsen inträffade i Moto2-racet i San Marino under söndagen, fick sparken efter att hans stall Marinelli Snipers reagerat starkt.

”Vi kan meddela Marinelli Snipers kommer att avsluta kontraktet med föraren Romano Fenati med omedelbar verkan för hans osportsliga och farliga beteende som påverkat oss alla”, skriver stallet i ett pressmeddelande.

”Det är extremt sorgligt att konstatera att den oansvariga handlingen riskerade livet på en annan förare, något som aldrig kan ursäktas”, fortsätter stallet.

Fenati har nu bett om ursäkt. Enligt BBC säger 22-åringen att han önskar att allt hade varit en mardröm.

”Jag vill inte rättfärdiga det jag gjorde, jag vet att det inte går. Jag vill bara be alla om ursäkt” säger han.

Fenati har en tidigare historik av skandaler. Vid ett lopp 2015 sparkade han på den finländske föraren Niklas Ajo mitt under ett lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer