Lewis Hamilton. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hamilton vann i Brasilien – knappar in på Verstappen

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton är tillbaka högst upp på pallen, efter en otrolig duell med Max Verstappen i Brasiliens GP.

Tre omgångar återstår och avståndet mellan de två giganterna är nu bara 14 poäng.

Spänningen tätnar i formel 1. Max Verstappen och Lewis Hamilton stod för den kanske mest spektakulära duellen för säsongen när F1-cirkusen stannade till för 19:e gången denna säsong.

Hamilton hade inte haft den bästa av uppladdningar inför loppet i São Paulo. Inte nog med att engelsmannen skulle få ett straff på fem placeringar på ”startgridden” efter ett motorbyte. Han diskades även inför lördagens sprint och fick där starta sist.

Då kunde han köra upp sig till en femte plats, men han var inte klar med uppkörningarna där.

Från startplats tio såg det ut att bli en lång kamp upp till Verstappen, som startade som tvåa bakom Valtteri Bottas.

14 poäng bakom Verstappen

Men det tog inte lång tid innan Hamilton blandade sig i toppstriden på allvar. Redan efter fem varv släpptes hav förbi av lagkamrat Bottas, som då tappat till tredje plats. På varv 19 var även tvåan Sergio Perez omkörd. Nu återstod bara Verstappen.

Det som följde var en kamp värdig topp två. På varv 48 försökte sig Hamilton på en omkörning. Verstappen var något sen på gasen och bägge bilarna tvingades utanför banan. Verstappen lyckades behålla ledningen den gången, men på varv 59 fick han ge sig när Hamilton kom farande.

I och med segern tar Hamilton in sju poäng och är nu bara 14 poäng bakom Verstappen i toppen av sammandraget, med tre lopp kvar.

KLIPP: Verstappen fick böta en halv miljon – för att ha nuddat Hamiltons bil

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.