Foto: APTN

Här flyger han ljudlöst över snön – på motorcykel

Uppdaterad
Publicerad

Tänk dig att du flyger över snötäckta berg och allt är tyst. Föreställ dig att du gör det på en motorcykel. Det är precis vad femfaldige X Games-medaljören Mat Rebeaud drömt om.

Schweizaren Mat Rebeaud har en lång meritlista inom freestyle-motocross och lever för att ta sin FMX-åkning till nya höjder. Den här gången var målet att hoppa i monsterhinder i den världsberömda Laax snowpark i Schweiz.

De lokala miljökraven för att få köra motorcykeln i parken var att det skulle genomföras på en tystgående e-motorcykel och inte förorena snön. Rebeaud lät därför bygga om sin bensindrivna crosscykel och satsade allt i hoppen.

X-Games

–Jag trodde aldrig det skulle bli möjligt att genomföra detta. Det var rätt coolt men det var svårt och läskigt. Det var som att köra blind, berättade 38-åringen efteråt.

Se de otroliga bilderna i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet