Han kastar stötfångaren mot en konkurrent

Uppdaterad
Publicerad

Luca Corberi gick över alla gränser i kartingens VM. Italienaren blev så arg på en konkurrent att han från sidan kastade en stötfångare mot en konkurrent ute på banan. Och efter loppet kastade han sig över samme rival.

Den förre juniorvärldsmästaren Corberi fick avbryta tävlingen efter en incident med en annan förare. Men istället för att gå av banan väntade han tills en konkurrent skulle passera och kastade en bildel mot honom.

– Vad i hela världen gör han? Det där är helt oacceptabelt, säger kommentatorerna.

Efter loppet kastade sig sen Corberi över sin konkurrent och började slåss. Och strax efteråt kom hans pappa, som äger banan, och gav sig på samme rival. 

Corberis beteende fördöms kraftigt från många håll och en del hävdar att både han och hans far karriär borde vara över inom sporten.

Formel 1-stjärnan Jenson Button skriver bland annat på sociala medier: ”Livstidsavstängning för både de här idioterna, tack”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.