Timmy Hansen till attack mot Ekström och Bakkerud: ”de två mest ojusta förarna på banan” Foto: Johan Ejeborg, SVT

Hansen till attack: ”Audiförarna mest ojusta på banan”

Uppdaterad
Publicerad

Det jäser i rallycrossdepån i Austin, Texas.

Peugeotföraren Timmy Hansen visade tydligt sin frustration efter lördagens avslutande kvalheat i den amerikanska VM-deltävlingen.

– De två audiförarna (Mattias Ekström och Andreas Bakkerud) är de mest ojusta förarna på banan, sa Timmy till fiaworldrallycross.com.

– Jag stod emellan dem i heatet och fick betala priset för det, fortsatte Hansen.Intervjureportern menade att ”rallycross är en kontaktsport” och undrade vad som gjorde Ekström och Bakkerud till ”de två mest ojusta på banan”

– Det är sättet det gör det på. De gav mig aldrig en ärlig chans, förklarade Hansen.

Bakkerud var inte sen att kommentera Hansens utspel.

– Jag hörde att Timmy gnällde över det som hände i Q2. Vad var det där för något? Frågade sig norrmannen på sociala medier.

Hansen och Ekström har tidigare haft flera inbördes kamper som blivit fall för juryn. 2015 i Höljes var Hansen först över mållinjen i finalen efter att ha pressat sig förbi Ekström på innern i målkurvan. Juryn ansåg att Hansen gick över gränsen och Ekström tilldömdes segern med Hansen som tvåa.

I år var det dags igen i Höljes. Ekström tryckte Hansen av banan på sista varvet i kampen om tredjeplatsen. Peugeotstallet lämnade in protest och Ekström dömdes som sist i finalen. Hansen flyttades upp till femteplatsen.

Peugeotstallet har en tuff kamp med Audi om silverplatsen i teammästerskapet i VM. Just nu är EKS Audi med Ekström och Bakkerud före det franska stallet i tabellen där PSRX Volkswagen med Johan Kristoffersson och Petter Solberg leder stort. Den hårda silverkampen märks i varje heat.

Igår var det Loebs tur att bli kallad till domarrummet efter att ha kört på Ekström i samma heat.

– Med tanke på vad juryn dömt mot mig under säsongen så är det självklart att han (Loeb) ska få ett straff, sa Ekström till SVT i depån.

Loeb fick fem sekunders tidstillägg och petades ner till 12:e plats i omgången. Fortsättning följer ikväll i Austin, Texas.

SVT sänder från dramat med start 21.00 i SVT24 och SVT play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.