Anthoine Huberts bror och mamma under ceremonin. Foto: TT

Avlidne F2-föraren hedrades med tyst minut

Uppdaterad
Publicerad

I går avled formel 2-föraren Anthoine Hubert efter en våldsam krasch i belgiska Spa. I dag hedrades fransmannen med en tyst minut där hans mamma och bror tillsammans höll hans hjälm under ceremonin.

En våldsam krasch i 270 kilometer i timmen inträffade under formel 2-loppet på den belgiska banan Spa på lördagen. Senare under kvällen meddelade Internationella bilsportsförbundet, FIA, att en av förarna, 22-årige fransmannen Anthoine Hubert, omkommit.

– Renault Sport Racing är förkrossade över att vi har förlorat en av våra mest lysande talanger, skrev F1-teamet.

Kraschen inträffade redan på andra varvet i formel 2-loppet på Spa-banan. Fransmannen Hubert och amerikanen Juan Manuel Correa, som har kontrakt med Alfa Romeo, kraschade i hög hastighet våldsamt in i barriären. Även Marino Sato var inblandad men han kunde vandra av banan för egen maskin.

Mamman tröstades av F1-föraren

Söndagens planerade F2-lopp ställdes in. I stället hölls en tyst minut för att hedra Hubert. Hans bror och mamma fanns på plats, och höll tillsammans hans hjälm i vad som var starka scener.

Mamman tröstades av Ferraris F1-förare Cheles Leclerc, som i dag postade en bild på Instagram på honom och Hubert från deras juniortid.

Formel 2 är en underserie till den mer kända formel 1-cirkusen och kör sina lopp på samma banor.

En tyst minut kommer även att hållas inför dagens F1-lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer