Johan Kristoffersson och Anton Marklund. Foto: Johan Ejeborg

Helsvenskt VM-team redo för medaljer

Uppdaterad
Publicerad

Volkswagen RX Sweden. Så heter ett av de helsvenska stallen i rallycross-VM. Fjolårstrean Johan Kristoffersson och tolvan Anton Marklund gör gemensam sak. ”Det kan bli riktigt bra”, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

SVT Sport var med i Strängnäs när stallet testade sina bilar för första gången inför premiären i Montalegre, Portugal 16-17 april.

– Det känns bra. Jag tycker vi kommer väl föreberedda. De här fyra dagarna blir otroligt viktiga inför premiären. Det är kul att börja jobba med Anton och se om vi kan lära någonting av varandra, säger Kristoffersson till SVT Sport.

”Två team med stor erfarenhet”

Jonas Kruse, SVT Sports expert, tror att samarbetet kan slå mycket väl ut.

– Man slår ihop två team med mycket stor erfarenhet. Man har möjlighet att ta det bästa från de här två bilarna och mixa ihop i en, med små förändringar. Får man samarbetet att fungera och drar åt samma håll kommer det här bli riktigt, riktigt bra, säger han.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.