Ikonen Pastrana hyllar Sverige med tävling

Uppdaterad
Publicerad

Travis Pastrana – en ikon inom motorsporten – på blixtvisit i Strängnäs för att inspektera bygget av nästa deltävling i rallycrosserien NitroRX.

– Flera av världens bästa förare är svenskar. Vi kunde inte ha en serie utan att komma till Sverige, säger Pastrana till SVT.

38-åringen från USA är en verklig artist inom extrem motorsport. Pastrana gör det omöjliga möjligt och är mycket för galna rekord. Just nu går NitroRX på export med deltävlingar i Europa. Helgens premiär på klassiska Lydden Hill, Storbritannien, vann Robin Larsson.

Seriens nya helektrifierade bilar har byggts av svenska Olsbergs MSE med Andreas Eriksson som kreatör. Att det skulle bli en tävling på svensk mark var en viktig pusselbit i kalendern. Valet föll på Strängnäs Motorstadion 30-31 juli.

Redan 23-24 juli ikör RallyX Nordic på banan som gjort stort intryck på Pastrana.

– Jag har sett tävlingar från Strängnäs på video och gillar verkligen banan. Jag har lagt till lite hopp och en velodrom. Det kommer bli häftigt, utlovar Travis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.