Marcus Ericsson är fortsatt femma i serien inför avgörandet nästa helg. Foto: TT

Ericsson sexa på Laguna Seca

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson fortsätter att stapla topp 10-placeringar i Indycarserien. Sjätteplatsen i den näst sista deltävlingen på Laguna Seca kunde blivit till något ännu bättre. En miss i utgången av depåslingan efter det sista stoppet kostade tid och placering.

Colton Herta tog sin andra raka seger på banan före mästerskapsledaren Alex Palou, Spanien. Trea blev  fransmannen Romain Grosjean som avslutade urstarkt. Det var en rörd Herta som fick stora segerkramen av pappa Bryan i vinnarcirkeln. Bryan vann här 1998 och 1999.

-Att vinna på Laguna Seca betyder så mycket för mig och min familj, säger Herta till Viaplay.

Ericsson kvalade in som sjua och såg länge ut att ha bilen för ett toppresultat på den spektakulära banan utanför Monterey, Kalifornien. Men 31-åringen från Kumla fick inte till det i slutet av de 95 varven utan fick försvara sin sjätteplats.

Inför den avslutande deltävlingen i Long Beach kommande helg är Marcus bara 15 poäng från fjärdeplatsen i mästerskapet där stallkamraten, den sexfalidige mästaren Scott Dixon, ligger. Nya Zeeländaren blev bara 13:e man i loppet.

Ericsson får även se upp bakifrån då segraren Colton Herta bara är 28 poäng efter svensken. Stadsloppet i Long Beach ska också avgöra vem som tar hem slutsegern och trofén Astor Cup, Palou har 35 poängs försprång till mexikanen Pato O´Ward, fyran i söndagens race,

Stallkamraten Felix Rosenqvist kvalade in som 15:e och fick det tufft även i loppet. Smålänningen rullade i mål som 19:e man, ett varv efter Herta.

ARKIV: Marcus Ericsson vann i Nashville (9 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.