Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Inget lyckat kval för Indycar-svenskarna

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist hade inget lyckat kval i Indycar-tävlingen i St. Petersburg, Florida. Ingen av dem tog sig vidare från första rundan och de startar från plats 16 respektive 17 i morgon.

– Det var tufft, säger Felix Rosenqvist.

I Indycar-premiären förra veckan gjorde Marcus Ericsson ett riktigt fint kval då han för första gången tog sig in bland de sex främsta. Felix Rosenqvist fick snurr och misslyckades.

Då världsmästerskapet nu fortsätter i Florida hade ingendera någon särskilt bra dag. De tog sig inte vidare från sina första heat och kommer därför att starta långt ner i fältet – Ericsson som 16:e förare och Rosenqvist en plats längre ner.

– Det var tufft. Det kändes inte som vi tog med oss farten från träningen. Jag har fortfarande problem med körbarheten i bilen. Det vill sig inte riktigt. Det är något vi måste jobba med. Det är surt, men det är bara att fortsätta jobba, säger Rosenqvist.

Bäst av alla var amerikanen Colton Herta som tog karriärens femte pole position. Tävlingen körs på söndag kväll, svensk tid.

KLIPP: Masskrasch i Indypremiären (19 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.