Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Linus Lundqvist berätta om sin kaxiga plan. Foto: Joe Skibinski IMS

Indycar-svenskens kaxiga plan: ”Jag är här för att vinna totalen”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist är nykomlingen det pratas om inför helgens premiärlopp i Indycar.

Han övertar Marcus Ericssons bil – och siktar högt.

– Att bli årets nykomling intresserar mig inte så mycket. Jag är här för att vinna allt, säger Lundqvist till SVT Sport.

24-åringen från Tyresö utanför Stockholm lever sin dröm i USA. Redo för debut ”på riktigt” i Indycar. Efter ett succéartat inhopp i serien förra året gick telefonen varm. Nu har han ett flerårskontrakt med Ganassi Racing, det näst mest segerrika teamet i mästerskapet.

Linus Lundqvist övertar dessutom Marcus Ericssons fjolårsbil. Ericsson har bytt stall till Andretti Global.

– Att kunna signa med ett toppteam direkt fanns inte på min radar. Jag trodde det var på skämt, fortsätter han.

Lundqvist har redan vunnit fyra mästerskapstitlar på sin väg mot indycar. Många trodde att han skulle ta plats redan förra säsongen efter segern i instegsklassen Indy Lights, men arrangören bantade segerpremien och svensken hamnade i kylan.

Nu är Lundqvist ett hett namn inför premiärloppet i St.Petersburg, Florida, där det blir tre svenskar i startfältet. Felix Rosenqvist har precis som Ericsson bytt stall, från Arrow-McLaren till Meyer Shank.

– Stadsbanor är alltid roliga att köra, Jag har dubbla pallplatser därifrån i Indy Lights, men aldrig vunnit. Det får vi ändra på nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.