Jonnie Lindberg blev amerikansk mästare igen. Foto: Mark Rebilas

Lindberg blev USA-mästare – igen

Publicerad

För andra året i rad blev Jonnie Lindberg amerikansk mästare i dragracing. Och det var brorsan Johan som såg till att en ny NHRA-titel hamnade i blågula händer.

Detta genom att han slog ut enda återstående hotet, Doug Gordon i åttondelsfinalen i Las Vegas.

– Det här är verkligen fantastiskt. Jag var så glad för att bara få komma över och köra, och så blir det så här. Det är som en dröm, säger Lindberg till SVT Sport.

Jonnie Lindberg var snabbast i kvalet i klassen Top Alcohol Funny Car. Han tog sig till semifinal, men där blev det stopp mot John Lombardo Jr.

Sean Bellemeur vann tävlingen.

Försvarade sin titel

– Det här är något som Jonnie skämtat om bland de andra. Han har sagt, ”Jag tar hit brorsan, så får han hjälpa mig att slå ut dom svåraste motståndarna så att jag kan ta hem det här”. Jag var lite orolig och nervös innan, för att jag på något sätt skulle för möta Jonnie, och riskera att förstöra något för honom. Men att nu blev ju allt helt perfekt, säger Johan Lindberg.

Jonnie Lindberg är den enda europé som blivit amerikansk mästare – nu två gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer