Lindbergs drömseger i USA

Uppdaterad
Publicerad

2013 års Europamästare i Top Alcohol Funny Car, Jonnie Lindberg, tog i natt en meriterande seger. Han tog sin andra seger i den stora serien NHRA då han segrade i den amerikanska staden Charlotte, North Carolina.

Han går med segern dessutom upp som ny poängledare för TAFC i NHRA Lucas Oil-mästerskapet.

Lindberg inledde tävlingen på ett utmärkt sätt, då han satte ett nytt NHRA-rekord med tiden 5,36. Han förbättrade samtidigt det hastighetsrekord han själv satte under den föregående tävlingen. Det nya rekordet: 437 km/tim.

”Klart jag är nöjd”

I finalen mötte han Steve Harker från Australien som dock fick grepproblem varpå Jonnie kunde ohotat storma i mål på tiden 5,40 och 434 km/tim.

– Det är klart jag är nöjd. Men jag har ändå känt att det varit på gång. Nu är inte dragracing en enmans-show, även om det många gånger kan se så ut. Jag har världen bästa team i ryggen, och utan dom hade framgångar som denna inte varit möjliga, säger han i ett pressmeddelande.

Finansiering inte ordnad

Just nu är det osäkert hur den resterande säsongen i USA ser ut för Jonnie och hans team. I dagsläget är dock finansieringen inte färdig.

– Det här är inget jag egentligen vill tänka på just nu. Men är det någon där ute som vill vara med och vinna med mig och mitt team, så är det bara att höra av sig, säger han.

Harker, som är regerande NHRA mästare, vann alla tävlingar i slutet av 2014 och när nu svenskar med Jonnie och Ulf Leanders vunnit de inledande tre för 2015 så har det inte varit en amerikansk vinnare i klassen sedan U.S. Nationals i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.