Kevin Hansen påkörd – vann efter domargranskning

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Hansen körde i mål som tvåa i VM-premiären i rallycross i Abu Dhabi.

Men efter jurymöte tilldömdes Hansen segern.

Ettan Niclas Grönholm bestraffades med tre sekunders tidstillägg. Finländaren knuffade till Hansen när han tog sig upp i ledningen. Ojuste ansåg juryn.

– Jag är jätteglad att stå här som vinnare. Visst är det tråkigt att vinna på det här sättet. Men domaren dömer och jag åker härifrån med 30 poäng, säger Hansen till SVT.

En drömstart för 20-åringen som länge var ett osäkert kort inför VM-säsongen.

– Vi har kämpat dygnet runt för att få till en deal och överhuvudtaget komma till VM. Den här segern är familjens, fortsätter Kevin.

Grönholm slutade nu tvåa i tävlingen och britten Liam Doran blev trea.

– Niclas kom och överlämnade förstapriset. Han var besviken förstås men inga ”hard feelings” mellan oss.

Marklunds resa tog slut i semifinalen

För storebror Timmy Hansen blev det ett tvärt slut när han torpederades av norrmannen Andreas Bakkerud i tredje kvalomgången. Hansens bil var så skadad att den fick körförbud. Fram dit hade Timmy dominerat tävlingen i Abu Dhabi. Han klarade sig omskakad från incidenten.En klen tröst var att Bakkerud diskades för påkörningen.

Anton Marklunds resa tog slut i semifinalen. Lettländaren Reinis Nitiss gjorde en luftfärd efter start och demolerade bakdelen av Marklunds bil och svensken hade svårt att köra för fullt.

Nästa deltävling körs i Barcelona sista helgen i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.